петък, 30 декември 2011 г.

Новогодишни поверия, а защо ги спазваме - мистерия ;)

Различни поверия и схващания са свързани с изкарването на новогодишната нощ. Спазването им гарантира късмет и благоразположението на капризната Съдба. Ето някои от по-разпространените суеверия, на които робуваме не само до сядането на празнично отрупаната софра пред телевизора, но и до момента на приключване на веселбата, където и да се намирате.


                                

* Носете нови дрешки – на богатство и късмет е. За предпочитане – червени одежди. Червеното се счита за щастлив цвят и привлича по-ярко и добро бъдеще.

                         

* Никакви сълзи през първия ден от новата година, иначе на рев ще ви кара през следващите 12 месеца. Внимавайте с посудата – не чупете чаши, чинии, предизвиквате бедността да ви посети.
* Дръжте се мило и любезно. (това не знам защо)
* Родените на 1 януари се смятат за особено щастливи с много късмет. (дано сред вас има такива)
* Не плащайте сметки, заеми и изобщо – нека парите си стоят в къщи (ако все още са останали такива след празничните пазарувания), не давайте нищо назаем. Някои стигат до по-далече – не изхвърлят боклук и не почистват под килима. Хмм...
* В полунощ отворете всички врати, за да може старата година да си тръгне безпрепятствано и с нея всичко лошо.
* Заредете шкафовете с храна, а портфейлите – с пари! Така ще си осигурите просперитет за дома през новата година. Никакви празни джобове!


         

* Никакво пране и миене на съдове в новогодишния ден. Било на лошо. Някои дори не се къпели. (Е, то ако се чипкаме всеки ден, как ще си честитим банята тогава? До Великден – време бол!)
* Ако искате да преуспеете в кариерата – не работете много-много на празника. После наваксвате, че и през носа ще ви излезе.
* Вдигайте шум, колкото може повече -  траш метъл, дет метъл, есид рок, турбочалга, техно, бомбички, семейни изпълнения (всякакви, стига да са в по-висока тоналност),  въобще - каквото ви душа сака  – така ще прогоните злото. (Според мен, най-много съседите). Целта оправдава средствата.


                              

* Задължително платете всички сметки преди това, нека нямате борчове.
* Не забравяйте целувката в полунощ – по този начин любов ще има и през новата година.


   

* За здраве, късмет в любовта и благополучие се препоръчват танци на открито, по възможност около някое дръвче.
* Неомъжените дами при ставане от сън трябва да погледнат през прозореца на спалнята си – и ако видят преминаващ индивид от другия пол, то до края на новата година ще носят брачна халка на пръста си.

                     

* Нито капка да не остане в бутилката – пресушете я до дъно и богатството само ще долети при вас през новата година!


                                                   

Такива са част от суеверията за изпращане на старата и посрещане на новата година, приятели. Сигурен съм, че вие знаете още много забавни такива и може да ги споделите, ако желаете.


                         

Пожелавам една много по-добра година, последвана от много други, здраве, благополучие и любов! Нека новата 2012 отвори сърцата ни и ни изпълни с доброта, състрадание и човечност! Да сме живи и здрави, и ние, и хората, които обичаме!


                          
Наздраве!


                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)