неделя, 18 декември 2011 г.

Миниатюрна кухничка с фурничка ;)


Тенденция от световен мащаб е продължаването на процеса на увеличаване на броя на населението.  Изглежда, скоро свободната и подходяща  площ на нашата малка планета ще се изчерпи окончателно и няма да има място за всички хора. Така поне смятат някои учени от различни краища на земята. Строят се все повече огромни жилищни блокове, многоетажни кооперации, а на местата където преди е имало къщи с дворчета израстват молове, търговски центрове, както и различни увеселителни паркове. Зрелищата осигурихме, сега да видим хляба – или поне къде можем да го съхраняваме в малките (панелни) душевадки.

                                

Малки, по-малки, съвсем малки – жилищните сгради предлагат апартаменти именно в  подобна намаляваща прогресия. По всяка вероятност, именно тези тревожни глобални тенденции са имали предвид дизайнерите Конти и Галцио, докато са работили над проекта на Миникухничката, която приблизително е с размерите на перална машина.

   

Идеята за притежаването и използването на миниатюрната кухничка включва всичко необходими електроуреди, за да можете да готвите, приготвяте и съхранявате вашата храна. Ако трябва подробно да изброя кухненските уреди, то те се състоят от приспособление за измиване на зеленчуци, миялна машина, хладилник, работен кухненски плот, мини килерче за храната, фурна, както и още две други готварски системи – и всичко това е създадено с цел да можете да си сготвите нещо без да заемате много пространство. Може и да става за ергенска квартирка или жилище за сам човек, за да може да се използва по-рационално останалата част от апартамента за другите вещи от първа необходимост, посуда, останалата битова техника и каквото още ви трябва, за да си мислите, че имате що-годе нормален живот и дом.

                                   

Горе-долу може и да привлича вниманието с необичайния си дизайн, ама я помислете как на практика може да се приложи в кухнята – канализация, хладилник, килер и разни отоплителни и нагревателни системи за готвене – дали всичко това би могло да се побере в това контейнерче, а?

С пожелание за весела и пълна с настроение предпразнична седмица ;)
                                          


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)