четвъртък, 1 декември 2011 г.

Мишки-батерийки и очила-стойки - нови технологични моди и кройки ;)

Макар повечето от нас да се опитват да следват и използват новите технологични решения като тачскрийн, в действителност все още се налага да се използва компютърната мишка. Ето едно предложение на японска фирма за технологична мишка с формата на цилиндрична батерия.


           

Този твърде необичаен дизайн се базира на факта, че всички безжични технологични мишки трябва да бъдат периодично презареждани. Изпъкналата част в средата на положителния край (положителния полюс на батерията) се използва като клик бутон, а странното е, че дори има и скролче отстрани. Като цяло, тази форма води до намаляване на размера на компютърната мишка, което пък от своя страна позволява използването й на по-ограничени откъм пространство места. Когато стане въпрос за ергономичност/удобство при използването й, май тук е по-добре да се въздържа от коментар.


                

След като приключихме с мишката-батерийка, нека ви представя друга разработка на тази японска компания – поставка, която страшно много прилича на чифт очила. Поставката е проектирана и разработена в размери, подходящи за прикрепянето и поставянето на таблети или смартфони. Когато не ги използвате – просто ги сгъвате и прибирате, като отличник – очилцата си. За разлика от истинските очила, тези имат вакуумни лапички за стабилно  прикрепване на технологичните уреди вместо диоптрични лещи.


                   

За момента се мълчи за цената, (която най-вероятно няма да е много висока) както и за това дали ще могат да се закупят извън територията на Япония, макар на мен да ми се струва, че отговорът на втория въпрос ще бъде отрицателен.         

Да си призная – с кеф бих разчовъркал една мишка-батерийка, за да видя какво точно са поставили вътре тези странни технологични умове от Япония, които сякаш нямат друга работа освен да проектират и произвеждат все по-интересни от техническа гледна точка различни уреди – било компютри, компютърни аксесоари, битова техника, електроуреди и прочие.
Относно разчовъркването – какво да се прави – във всеки мъж се крие по едно малко момченце в очакване на поредната нова играчка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)