петък, 25 ноември 2011 г.

Втори шанс има - изпробвайте нови техники за поправка на минали грешки

Светът не е перфектен, нито ние хората. Всички имаме нужда от втори шанс. След неуспех, трябва да можем отново да се изправим и пробваме нова техника, която може да проработи. Рядко успяваме от пръв път. Това не трябва да ни спира, особено ако погледнем на това не като пречка, а възможност за победа. Важна е положителната нагласа щом желаем да постигнем целта си. Ето какво можем да направим, за да помогнем сами на себе си:

* Забравете миналото – каквото било – било. Не се оставяйте да бъдете опустошен от негативни емоции; погледнете на трудностите като начин да калите характера си. Такива моменти отминават като всичко останало в живота. А и ставаме по-мъдри.

* Извадете си поуките – това е част от преживяването, наречено живот. Всичко, което ни се случва – добро или зло – ни учи на нещо, важно е да разберем посланието.

* Не се настройвайте негативно. В началото на всяко успешно начинание стои положителното мислене. Трябва да вярвате, че ще успеете и така улеснявате позитивния финал.

* Поемете отговорността си за ситуацията, в която сте в момента. Само вие можете директно да контролирате живота си, не другите. Няма да е винаги лесно, но не се отказвайте, не спирайте пред препятствията.

* Концентрирайте се върху нещата, които можете да промените и поправите. Има неща, които не зависят от вас. Но не пилейте време, талант и емоции за нещо, което е извън възможностите ви. Инвестирайте енергията в нещо, което е подвластно на вас самите.

* Решете какво всъщност искате – в противен случай рискувате да се въртите като хамстер в колело – поредица от безмислени действия. Не правете нещо, защото другите смятат, че е добро за вас, определете вие своите желания, според това какво сте способен да сторите.

* Премахнете излишното от живота си, но първо определете кое е същественото – кое има най-голямо значение за вас. В този смисъл, отворете нова страница и започнете на чисто. Този процес е приложим във всички области на живота – връзки, работа, навици и т.н. Не е възможно да свършите нищо, ако пилеете енергията си в хиляди посоки.

* Нека целите ви бъдат точни, ясни и конкретни. Знайте какво или точно колко е необходимо да постигнете.

* Концентрирайте се върху нещата, които искате да направите, а не върху тези, които да не правите – особено помага, ако искате да прекратите някой вреден за здравето навик. Иначе сами предизвикваме случването на нещата на подсъзнателно ниво. 

 

 *  Създайте си навици – и за делничните, и за почивните дни. Така ще се подготвите за необходимите за извършване дейности, а и ще отстраните ненужните дистрактори по никое време. С малки стъпки ще напредвате внимателно, а за това са вторите и всички пропуснати възможности. 


* Самоконтролът е много важно качество, работете върху него. Не чакйте нещата сами да се случат, вие сте тези, които трябва да ги промените. Никакво размотаване, направете план и със системни усилия се опитвайте да се придържате към него. Поставяйте малки, изпълними цели, които ще нарастват с времето. Животът не е никак лесен, особено с план, който да следвате – постигането на мечтите изисква много труд, дори и да не се получи както трябва в началото, но за това са вторите шансове.


* Стига сте се опитвали да впечатлявате другите хора – просто е загуба на време. Правете каквото трябва, ако не действа – опитайте да поправите стореното с различна техника. В крайна сметка, все ще постигнете целта си щом сте упорити и решени на успех.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)