сряда, 2 ноември 2011 г.

Да поканим щастието и късмета на гости ;)

Да поканим щастието и късмета на гости
Вярата в добри и лоши поличби е неразделна част от човешката психика. Без значение дали ни харесва или не, повечето хора вярват в различни знаци за предстоящи късметлийски и не толкова събития. Актьори, комарджии и известни особи са луднали на тази тема, а обикновените хора извършват различни ритуали, носят всякакви щуротии като амулети за отключване на щастие и добра съдба.
Вярата ни в тези знаци е на подсъзнателно ниво, така че непрекъснато тълкуваме  най-разпространените неща край нас като очакваме да ни донесат успех или провал на начинанията ни. Счупеното огледало и черната котка далеч не са единствените символи на това.
Ето още някои широко разпространени предзнаменования за привличане на късмет в ежедневието.
* Да гнездят прилепи у дома ви – според китайците това е най-силната поличба, че семейството ще стане богато, защото според тях прилепите са символ на изобилие и богатство. Много разпространена шарка, която се среща върху мебели, посуда, картини и др. е пет прилепа, наредени в кръг.

                       

* Когато някой ви даде пари в ден, смятан за щастлив – обикновено новолуние или пълнолуние. Пазете тези пари. Те може да са дадени под всякаква форма – връщане на дълг, бакшиш, за някаква услуга. Смята се, че привличат късмет.
* Ако птичка се изцвъка върху главата ви – приемете, че богатство ще дойде съвсем неочаквано. Не се ядосвайте на дребното неудобство, ами се зарадвайте, че ви чакат добри дни.
* Ако ви сърбят ръцете – сигурен знак, че парички ще спечелите или...похарчите. Ако е лявата – идват, а дясната май по-добре да не ви сърби.

                              

* Ако видите падаща звезда – непременно пожелайте нещо, което ще се сбъдне през следващите 30 дни. Ако сте болни – ще оздравеете, ако сте в лош период – всичко ще се оправи, ако сте скъсали с гаджето – пак ще се съберете, просто затворете очи и си пожелайте нещо много силно и много бързо.
* Ако котка влезе в къщата ви – според китайците – това носи лош късмет. Черната е свързана с измяна и предателство, бялата – със смърт, а според други поверия златистата – носи добър късмет. Котките някога ги асоциирали с вещиците и така се превърнали в лоша поличба за дома в някои части на света.
* Ако облечете дрехите наопаки се счита за изключително добро предзнаменование. Няма значение дали сте го направили нарочно или не, но щом ги носите обърнати, то съвсем скоро ще получите добри вести или неочаквана сума от някъде. Подходящо за хора, на които в последно време хич не им е вървяло и искат да променят коренно съдбата.

                        

* Да откриеш символ на късмет – жълъд, четирилистна детелина детелина, подкова, монета – знайте, че нещо хубаво е на път да ви споходи. Не изхвърляйте тези дребни късметлийски символчета, понеже притежават много хубава енергия. Смета се, че ако ги сложите в метална кутийка и ги заровите в градината, късметът ще се умножи.


     


* Дребните градински насекоми – скакалци, калинки са добре дошли. Първите показват, че ще имате важни гости или ще се издигнете, а вторите – ще ви посетят гости. А, и не гонете жабите – те са друг символ на парите.
*  Когато пече слънце и вали дъжд едновременно – чудесен знак, че всичко което правите ще се увенчае с успех! Ако дете се роди в такъв ден – ще има чудесен живот. Ако пък се жените – бракът ще бъде щастлив! А и в такъв ден най-често се виждат дъги.

                   

Аз отивам да заровя в саксията на балкона два жълъда, които бях намерил предния месец, котката, за наш късмет, се води синя-костенуркова, така че сме по-близо до златисто, отколкото до  черно или бяло. Аха, и още нещо – ако телевизор, печка или пералня не работят както трябва – е сигурен знак, че скоро майстор ще влезе в дома ви. Кой знае – може и аз да съм. Ще ме познаете по обърнатата наопаки риза или пуловер ;)

                                    

С пожелание за много добро настроение и късметлийски знаци и поличби ;))


Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)