събота, 12 ноември 2011 г.

10 бързи техники да се променим към по-добро

Всички искаме да бъдем харесвани. В този смисъл, добрият характер е дори от по-голямо значение от привлектелната външност. Смята се, че 85% от успеха и щастието идват като резултат на умението да общуваме с околните. Всъщност, точно характерът  привлича или отблъсква хората от нас. И ако външността зависи от други фактори – гени, финанси, то всеки може сам да се постарае да промени личностните си качества в желаната посока.
Ето няколко начина за постигане на това:
* Станете по-добър слушател – внимателно изслушвайте събеседника си, накарайте го да се почувства важен, не забравяйте да го гледате в очите по време на разговора.
* Четете повече и разширявайте общата си култура – така ще бъдете по-интересен за останалите, ще можете да споделяте мнение по обширен кръг от теми.
* Научете се да водите добре разговорите – това е свързано с предходното умение. След като има за какво да говорите, научете се как да го поднесете. Невъзможно е да се знае всичко, така че не е лоша идея от време на време да научаваме по нещо и от другите.
* Имайте свое мнение – няма нищо по-досадно и скучно от някого, който няма свое мнение по определена тема. Доникъде няма да стигнете, ако разговора няма около какво да се върти и развива. А и щом вашето мнение е по-различно от това на останалите – се явявате доста интересна личност за общуване, освен ако не звучите прекалено наставнически, разбира се.
* Запознавайте се с нови хора – нека са по-различни от вас самите. Не само ще научите нови неща, но и разширява хоризонта ви.
* Бъдете себе си – хората са уникални, затова заложете именно на уникалността. Нищо не отблъсква другите от жалките опити да се представите за такъв, какъвто всъщност не сте. Не имитирайте поведението на други хора.
* Бъдете позитивно настроен – никой не иска хленчещи и мрънкащи досадници край себе си, които нямат нищо хубаво за споделяне. Превърнете се в лъчезарен и усмихнат събеседник, желан във всяка компания.
* Бъдете забавен и се шегувайте със ситуациите – щом успявате да разведрявате мрачни и тягостни атмосфери, хората ще се радват на вашето присъствие.
* Изразявайте подкрепа за околните – това е особено ценно качество. Всички обичат  наоколо да има човек, който да ги изслуша и разбере.
* Бъдете откровен и спазвайте думата си – ще ви донесе уважение, благодарност и ще бъдете добре приет навсякъде. Увaжавайте другите, но не забравяйте и самоуважението.

Ние притежаваме възможността да моделираме личностните си характеристики и когато постигнем целите в тази насока ще направим не само околните, но и сeбе си по-щастливи. А това стои в основата на човешкия живот.

С пожелание за приятна вечер ;)
.
Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)