неделя, 25 септември 2011 г.

Майсторът, златната есен, две картинки и една песен ;)

Официално дойде есента. Присъствието й все още слабо се усеща поради лудналия климат в последните години. От летните жеги и постоянното бръмчене на вентилатори и климатици преминахме изведнъж към по-топли завивки и леки якенца сутрин. След падналия дъжд по земята нападаха кестени, все още в зелените рошаво-бодливи одежди, първият сигурен знак за пристигането на есента и намерението й да се задържи за известно време и по нашите географски ширини. Есента – златна, пъстра и богата, каквато я помня от детските години, все по-малко ни навестява в този си вид. А толкова много я обичам! Другата – мрачна, навъсена и разкаляна, идва по-късно и прелива неусетно в зимата. Първата част е весела, втората – тъжна, но такъв е животът сам по себе си и в това се крие уникалната му дуалистична същност – нищо не е само хубаво или само лошо. Ние сме дарени с правото на избор – можем да се радваме и наслаждаваме на красотата на есенния пейзаж, с топли, преливащи едни в други багри и нюанси и да приемем тъгата като нещо временно, след което отново предстоят позитивни гледки и емоции.
                                   
             


Представих две картинки на есенна тематика, които съм рисувал преди 2-3 години – едната върху платно, а другата върху дървена основа. И двете са рисувани с акрилни бои. А до края на новата седмица се надявам да довърша и покажа нова картина на есенен пейзаж.А дотогава – Майсторът Ви пожелава да виждате красотата и намирате любовта  и в малките неща в света около нас!
                             
http://lxpress.alle.bg/ Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.

                                   

Есента става  втора пролет когато всяко листо се превръща в цвете. А. Камю
Зимата е като гравюра, пролетта е като акварел, лятото прилича на живопис, а есента е мозайка от всичко това. С. Хоровиц
Точно както художникът се нуждае от светлина, за да постави финалните щрихи на своята картина, така на мен ми е необходима  вътрешна светлина, която чувствам, че никога не ми е достатъчна през есента. Л. Толстой
Човешките чувства се променят като есенно небе. Японска поговорка


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)