сряда, 28 септември 2011 г.

Пет основни симптома на компютърните маниаци ;)
До каква степен сте пристрастени към компютрите и интернет? Пренебрегвате ли човешките взаимоотношения заради адикцията си към новите технологии и всички изкушения, които предлагат? Могат ли различните сайтове да заменят напълно необходимостта от приятели и семейство? Каква е тази магия, която ни държи будни пред екраните по цели нощи, вперили поглед в необятния виртуален свят, доброволно лишавайки се от нормален сън и влошава качеството на живота ни? Колко често ни се случва да се прозяваме на следващия ден и да разтриваме зачервените поради недоспиване и уморени от напрягане пред дисплея очи?
Вижте някои симптоми на човеко-компютърния романс, който би могъл да доведе до срив на здраве, връзки и живот, ако се прекалява с отделеното за това време и отговорете за себе си на изброените въпроси.

Пристрастен сте към компютри, технологии и Интернет, ако:
1.    Не се разделяте с компютъра дори в банята/тоалетната, за да не изпуснете последните постове и коментари в blog.bg.

                         


                          
2.    Чувствате се неспособни да ограничите времето, прекарано в нета, лишавате се от срещи с роднини и приятели, не отделяте време за почивка и различни забавления извън мрежата. Ставате агресивни, усещане безпокойство и депресия, ако ви накарат да минете офлайн.

                

                           
3.    Смятате, че може да живеете без храна, вода, дори въздух, но не и без компютъра. Минавало ви е през ум, че надгробна плоча във формата на компютър ще седи много фешън някога на гроба ви. Заедно с любимата вещ дори на оня свят!

      
4.    Често ли се опитвате да се изолирате от действителността като ограничавате социалните си контакти? Избягвате ли непосредствените контакти с приятелите си заради фантастично-приказния свят на Интернет? Ако все пак поддържате връзка с близките си, дали го правите основно с мейли, чатове, социални мрежи?

             


         

5.    Спирате да се грижите за здравето си и личната хигиена, за да имате повече време да стоите пред монитора. Наваксвате със съня на работното място, спите върху клавиатурата и често имате отпечатъци от клавиши по бузките. Дори болен, не се отлепвате от компютъра и не можете да намерите сили и воля, за да спрете да сърфирате в Интернет.

                         


Майсторът Ви пожелава лек и спокоен следобед и излиза на кратка разходка за глътка свеж въздух и отмора на леко боцкащите очи ;)
                               
P. S. (Свеж въздух в София?! Разходка посред бял ден?! По-скоро в пожелателен вариант. Просто отива до кварталното пазарче)http://lxpress.alle.bg/ Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)