вторник, 30 август 2011 г.

Съвети за ремонта на стари и амортизирани домашни електроуреди

Практиката ме е научила, че много често ремонтът на някой стар, прекомерно използван електрически уред губи своя смисъл от икономическа гледна точка. Причината се корени в това, че резервни части се намират трудно и обикновено са много скъпи. В крайна сметка се получава, така че ремонтът на стария уред е съизмерим с цената на нов уред от същия клас. В тези случаи, въпреки финансовата ми заинтерисованост като майстор да извърша ремонт, съветвам собствениците да си купят нов уред.
Съвсем пресен пример да илюстрирам позицията си е днешното ми посещение при клиент, който имаше стар модел силно амортизирана пералня. След диагностициране на проблемите, по груба сметка цената на ремонта доближаваше цената на нова пералня от по-нисък клас. Съветът ми към собственика беше да обмисли  закупуване на пералня втора употреба или нова, за да си спести по-нататъшни и по-сериозни проблеми.
Моята препоръка е да подбирате внимателно майсторите и разумно помислете дали спестените днес 100лв (примерно), няма да доведат до похарчването на 300 след месец-два.


http://lxpress.alle.bg/ Интелигентните решения!
Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading,създаване
, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)