четвъртък, 11 август 2011 г.

Майсторът, Мане и...охладено шардоне

Има само едно истинско нещо – постоянно да рисувате каквото виждате. Понякога се получава, а когато не – започнете отначало. Останалото е илюзия.” – Едуар Мане 
Бих искал да Ви представя друг художник, когото също много харесвам – Едуар Мане (23.01.1832-30.04.1883).

Често го свързват с импресионистите, защото е повлиян от тях. Париж се е отнасял враждебно към Импресионизма като цяло и затова предпочитал да излага творбите си в по-консервативни изложби, спонсорирани от френското правителство. Мане започнал с творби в традиционен стил, но под влияние на Моне и други импресионисти, картините му станали много по-спонтанни. Той използвал изразителни контури, дръзко комбинирал цветовете, както и богата цветова плътност, за да пресъздаде света около себе си. Скандализирал парижаните с голям брой творби с голи фигури в предизвикателни пози, гледащи нахално от платното. По това време било модерно да се рисуват библейски сцени и моменти от древната история, докато Мане претворявал сцени от съвременната история.

 Майсторът Ви пожелава спокойна вечер, изпълнена с любов, красота и естетика.

 http://lxpress.alle.bg/ Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)