сряда, 2 юли 2014 г.

Ремонт на запушени от дребни предмети филтри и помпи на перални машини

Няма да е никаква тайна, ако припомня, че наличието на дребни предмети в пералните машини могат да бъдат причина за ремонт или да доведат до запушени филтри и помпи. С други думи - да се наложи посещение на майстор, който да извърши съответния сервиз на електроуреда. 
Запушен филтър на пералня - ремонт по домовете
Ще се опитам да привлека интереса ви върху повредите по пералните машини, запушените  филтри, помпи и дребни предмети, попаднали в тях, а повод отново са от множество посещения по домовете за ремонт, причинени точно от съвсем незначителни на вид метални (най-често, но не само!) или пластмасови джунджурийки и стотинки, налични на неправилното място.

Конкретно вдъхновение за публикацията стана поредното ми спешно повикване за ремонт на перална машина в късния следобед на последната събота. Обикновено по това време не приемам поръчки за ремонт, но адреса беше съвсем близо до Борово, а собствениците ме помолиха доста настоятелно, изтъквайки разумни доводи. Метнах чанта с инструменти през рамо и майсторски поех към адреса, за да поправя електроуреда. Събота или неделя следобед в София не е много лесно да намерите професионален и сръчен майстор, който да се отзове на пожар без предварителна уговорка.
Ремонт на перални по домовете в София

На място заварих следната ситуация – пералната машина не искаше да работи, отказваше да изпълнява зададените команди точно, изписваше на дисплея грешки, а в момента щом тръгна да изхвърля водата нададе нехарактерни фалцетни писъци, подобно на тийнейджърка, чийто родителите са забранили да докосва всичко с достъп до глобалната мрежа. 

Веднага стопирах пералнята, отворих майсторски филтъра със затворени очи и отработени движения, а отвътре се подадоха два ръждясали тела, извити като арки, от банелите на сутиен, намерили последен пристан в този потаeн кът по неведоми пътища. Оказа се, че са престояли доста време там, но на никого от семейството не му хрумнало къде са изчезнали и защо тези приспособления за естетическо поддържане и корекция на дамската красота не са там, където по принцип би трябвало да са.

Стотинки в помпата на пералнята отдавна не ме впечатляват, ако ги събирах в касичка, щеше да се е събрала солидна купчинка. Ръждясали пирони, гайки, разни ламаринки, копчета, малки детски играчки са само част от многообразните предмети, откривани от майстора по време на ремонт на пералните.

Стотинки в помпата на пералнята водят до запушване
Препоръчително е да проверявате всички дрехи, които поставяте в машината за наличието на всевъзможни дребни предмети от всякакво, най-разнообразно естество – монети, билетчета, пирончета, кламерчета, хартиени салфетки (надявам се съпругата ми да е прочела последното), а да не говорим за изненадите в детските джобчета. Не пренебрегвайте тези процедури, които не отнемат никакво време, преди да включите пералнята на съответната програма, защото може да ви донесе сериозни неприятности с техниката, финансови разходи и срещи с майстори, а понякога в резултат на небрежността ви – и потребността от закупуването на нов електрически уред за пране на дрехите.  Всички знаем гореизброените действия, но разсеяността на модерния човек може да обясни защо не ги спазваме винаги. 
Сред най-често разпространените поръчки за ремонт при пералните са именно тези, свързани със запушени филтри и блокирали ключалки/люкове, особено през почивните дни. Една от причините пералните да не изхвърлят водата са запушените филтри и наличие на мъхчета от дрехите и малки предмети там. Тук може да прочетете повече по темата, ако ви интересува. 


Допълнителна подробност, която също може да има своята важност и значение за правилното функциониране на битовия уред – не забравяйте да почиствате филтъра на пералната машина периодично! Развърта се само, единствено и винаги НАЛЯВО! Пиша го, защото някои собственици на перални развиват надясно и постигат единствено затягане на филтъра, което в последствие води до допълнителни главоболия, които бихте могли да си спестите. Ако не сте сигурни в уменията си като техници или не сте от най-сръчните, потърсете способен майстор, който ще се справи с процедурата от раз.

Искам да уточня, че текстовете, които публикувам тук, не са учебник или учебно помагало за начинаещи „майстори“, а служат за обща информация или споделям свои впечатления по определена тема. Не е възможно да консултирам някого по телефона за ремонт на нещо, което се намира „отзад в пералнята”, който дори не знае къде и какво точно пипа, къде минават токове или се е хванал да „поправя“ по интернет форум на сляпо! Много пъти съм казвал, че шегите с тока са не просто неуместни, но и опасни. Помислете добре дали си струва сами, без съответната квалификация и познания, да правите опити да ремонтирате перални, печки или каквото и да е.

Извършвам качествен сервиз на телевизори, перални машини (блокирал люк/развалена ключалка, смяна на маншон или ремък, запушени филтри/помпи), съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, стъклокерамични плотове, котлони, фурни, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете в София без почивен ден.



Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението – възможни часове за ремонт извън работните.

При необходимост от коректен майстор техник с инженерно образование, стаж и дългогодишен опит в областта на електрониката и електротехниката за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника на място в София (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), обадете се на този телефонен номер: 0898 371028.

На посочения телефонен номер може да запазите и поръчате удобен за вас ден и час за посещение запрецизна диагностика и професионален сервиз на различни електроуреди за дома, съобразени със сервизния график на инж. Станев. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които могат да бъдат доставени на майстора за поправка на място по предварителна уговорка.


Посетете другите блогове и сайт за повече информация и контакт, ремонти и полезни статии.
Ремонт lxpress и инж. Станев – качествен ремонт и коректен майстор!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)