вторник, 25 март 2014 г.

Честито Благовещение с икона, изографисана от майстора на ремонтите на перални, печки, телевизори

За днешния празник Благовещение представям икона, която съм сътворил преди няколко години. 

Показаната икона пресъздава съобщаването на благата вест на Мария от архангел Гавраил.  Основата на иконата е измайсторена от дърво, но в претворяването на образите съм апликирал различни видове платно. Използвал съм класически 24 каратов варак, както и смесена техника от акрилни бои и контури за порцелан с цел създаване на релеф. Не знам дали снимките успяват да предадат истинското лице на иконката. 

Благовещение (Annunciation)

Благовещение (Annunciation)

Благовещение (Annunciation)


Общата композиция на иконата е класическа православна от 18 век. 

Тази моя икона е осветена в Троянския манастир през декември 2008 година.

Самото изографисване не ми отне много дълго време, въпреки че иконата е доста различна от другите, които съм създал. Доста смел експеримент, като техника и материали, за самоук художник-любител. Ремонтите на битова техника ме лишават от свободно време, което мога да посветя на творчески занимания и хобита. В живота не всичко става така, както желаем, но какво да се прави - остава да приемем всичко с доза хумор и да продължим напред в очакване на по-светли дни. 

Пожелавам ви ги!

Честито Благовещение на всички християни.


===


Изкуството да бъдеш професионалист!

За добрия майстор почивен ден няма!

Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с инженерно образование, стаж и дългогодишен опит в областта на електрониката и електротехниката за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате удобен за вас ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които могат да бъдат доставени на майстора за поправка на място по предварителна уговорка.

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението.



Ремонт lxpress означава качествено обслужване и коректно отношение.

За повече информация интересни статии, заповядайте в сайта и блоговете ни. 



Инж. Галин Станев

За контакти: Тел. 0898 371028

Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, аспиратори,абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, стъклокерамични плотове, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете в София без почивен ден.




2 коментара:

  1. Много красива икона, майсторе! Ивелина

    ОтговорИзтриване
  2. Иконата е чудна! Поздрави, майсторе! Наташа Иванова

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)