събота, 22 март 2014 г.

Малки слънца в мрачното утро стоплят очите на майстора, а пералните очакват ремонт и в неделния ден


Тази статия е писана преди два месеца за друг мой блог. Днес реших да я публикувам тук (почти) без промени, в противен случай би се загубил смисъла, който съм вложил в създаването й. А според синоптичните прогнози в близките дни предстои време, което ще напомня на януари, а не на предстоящия пролетен красив април, т.е. при добро желание може да се намери връзката. 

***********************************


Неделя, събуждам се около 7. Температурата на външния термометър на терасата показва -2.7 градуса. Извън остъкления балкон е поне 3 градуса по-ниска. Януари, типична зимна картина – белеят се тротоарите от вчерашния сняг, пътят контрастира, студът е навсякъде. Бързо запечатвам с фотоапарата ширналата се белота пред очите ми, а цветните снаги на блоковете отсреща нарушават снежната пелена. Витоша не се вижда. Слива се със зимния пейзаж.

Зима в София


В такова време е хубаво да стоиш у дома. Симпатична домашна уютност, пъстри краски на фона на сивото небе и покритите със сняг тротоари и покриви на коли, радват погледа и освежават неделната сутрин. Малки слънца са грейнали в подноса на масата, златни лунни сърпове носят спомен са отминали летни дни и нощи.

Спомен за слънцето


В неделя като майстор имам повече ремонти – бъркам последователността, но ме очакват телевизор, перални и печка. Няколко битови уреда, които се налага да бъдат поправени и да служат отново по предназначение на собствениците си. Преглеждам адресите за неделните посещения, пийвам топло кафенце с малко млекце, бърза разходка из нета за концентрация.

Препрочитам мисъл на Рей Бредбъри:

„Натъпчи очите си с чудеса, живей така, сякаш ще умреш след 10 секунди. Виж света. По-фантастичен е от всяка мечта, купена или направена във фабрика”



Идеално се вписва в неделното начало на деня.



Време е да тръгвам.

По ремонти.

Перални машини.

Телевизори.

Печки.

В София.

По света.

За да се върна после в уюта на твоето присъствие.

Да потъна в яркостта на минислънцата и лунните сърпове.

И да остана.

==

Изкуството да бъдеш професионалист!



За добрия майстор почивен ден няма!

Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с инженерно образование, стаж и дългогодишен опит в областта на електрониката и електротехниката за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате удобен за вас ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които могат да бъдат доставени на майстора за поправка на място по предварителна уговорка.




Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението.

 На финала все пак ще пожелая приятен, спокоен и пролетен уикенд, изпълнен с множество усмихнати изненади. 


Стара литография на щъркел


Инж. Галин Станев



За контакти: Тел. 0898 371028



Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, бойлери, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете в София без почивен ден.






1 коментар:

  1. Много важна мисъл на Рей Бредбъри.

    Да си призная - усмихнатите изненади и литографията на щъркела малко ме притесниха. ;-)

    Поздрави, майсторе и леки ремонти!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)