събота, 18 януари 2014 г.

Как пишман майстор (не) ремонтира щепсел на печка



Не много отдавна мой съсед решава да се пробва като майстор и да отремонтира сам щепсела на готварската печка. Подозирам, че в дъното на историята се крие нетърпелива съпруга и гладни хлапета. Поредна история с „шерше ла фам” и пишман майстор за срам, за чийто щастлив финал взех участие и аз.

Поради слаба връзка (нестегнати кабели) щепселът нагорял и започнал да се топи. „Майсторът“ купил нов щепсел, махнал стария и започнал процедурата по поставянето на новия. За зла беда обаче, забравил кой кабел къде се свързва. Свързал ги според лични предпочитания, пъхнал го в контакта, включил печката, но изведнъж започнали да излизат искри от щепсела и контакта.

Пишман майсторът се уплашил и изключил печката, след което дойдоха и ме потърсиха на пожар макар да минаваше 9 вечерта. По съседски нямаше как да откажа да проверя какво се е случило и да помогна за поправката.

Като отворих щепсела, видях, че е включил кабела на зануляването в един от силовите щифтове. Беше имал чист късмет, че при вкарване в контакт, този щифт бе попаднал в нулата (неутрала), а не във фазата. В противен случай можеше да го удари ток при допир с печката или да изгори предпазителя в електрическото табло.

Размених кабелите и потенциалният хорър се превърна в история с хепи енд.

Съветът на майстора на ремонтите на печки, перални, телевизори: когато се свързва трижилен кабел, гледайте внимателно цветовете на жилата – ВИНАГИ жилото със зеленожълт цвят е зануляващият.

Не забравяйте, че шеги и неумели манипулации с тока не бива да се правят!


Пишман майстор „ремонтира” щепсел на печка




Изкуството да бъдеш професионалист!

За добрия майстор почивен ден няма!

Технологично време за реакция – от 2 до 4 часа според графикът с ремонти на майстора и отдалечеността на квартала.

Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и съобщение/коментар тук.



Ако се нуждаете от майстор за ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), запомнете този телефонен номер: 0898 371028, на него може да поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможно е да донесете по-малки електроуреди за ремонт при майстора.



Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централни части на София и други, се ползват с предимство при посещението.





За контакти: Тел. 0898 371028

Сервиз на различни марки и модели телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, бойлери и друга битова техника по домовете без почивен ден.

======

A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc.

Valid for Sofia

Contact person: Galin Stanev, MSc

Phone: 0898 371028

Or

Use the site contact form



2 коментара:

  1. Мария Григорова, Овча Купел

    Благодаря за качествения ремонт на пералната машина, майсторе! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хубаво е да има къде, кого да се обърнем особено ако живеем сами и сме жени, поне аз с токовете не мога да се оправям най много с бушоните съм на ти, но добре че вече ги има автоматични, понеже като малак от старите си спомням как една тънка тел увивах за да тръгне беше голям цирк.За случая в който казвате за щепсела определено човека си е имал късмет, затова който не разбира коя жичка къде да вкара по добре да не рови и да не бута.Статията ви е страхотна и се радвам че ни пишете.Като квартали са ми добре и май в най скоро време ще се опитам и ще се възползвам от майсторът за който пишете и вие.

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)