вторник, 29 октомври 2013 г.

Майсторът на ремонтите на перални, печки и телевизори в кухнята – една лесна за приготвяне вегетарианска рецепта + снимки



С тази публикация ще се опитам да бъда по-различен от обикновено, когато споделям главно случки от ремонти на перални машини, телевизори или печки. Майстор – да, но техник – не. Последното важи само докато пиша тази статия.

Майстор съм не само на ремонтите на перални, печки и телевизори, но и в кухнята. Така твърдят всички, опитали сготвени от мен кулинарни изкушения. Дано успея да убедя и вас в това. 

Предлагам една несложна вегетарианска рецепта, която може да приготвите лесно край печката без да отделяте много от ценното време. Приготвих я една лятна вечер, когато имахме гости и не ми се въртеше много покрай печката в горещините на юли, тогава карахме основно на салатки и диня. Снимките са правени по онова време, но ги споделям сега.



Необходими продукти

(Количеството варира според броя на порциите и индивидуалните предпочитания)

Сирене (извара), аз комбинирах и от двете.

2-3 яйца (може да минете и без тях)

Патладжан, тиквички, домат, гъби

Сол, черен пипер, копър, магданоз

По желание – малко кашкавал за настъргване накрая; настърган пармезан също е добра идея.

Начин на приготвяне:

Разделяте по дължина патладжаните и тиквичките, издълбавате част от вътрешността им. Нарязвате издълбаното от зеленчуците, гъбите на едро и задушавате съвсем леко на котлона, колкото да омекне. Смесвате с намачканото сирене (извара), добавяте нарязаните зелени подправки, поръсвате смлян черен пипер, сол може и да не добавяте (внимавайте, ако сиренето е по-солено), като се поохлади малко добавяте и суровите яйца. Възможно е да разнообразите с малко домати, нарязани на ситно, придава червеникав цвят и приятен вкус. Пълните патладжаните и тиквичките с получената смес, отгоре поставяте домат, нарязан на шайби и поставяте в тавичка, намазана с олио. Пече се в умерена фурна, която предварително е загрята. Накрая се поръсва с кашкавала и се сервира с бяло вино, може и розе.  Който не си пада много по виното, може да си налее и чаша бира, както направих аз.

Съвсем спокойно може да премахнете някой продукт или да го замените с друг. Рецептата е строго индивидуална, зависи от сезон, вкус и налични продукти в хладилника.

Ако не получите такъв загар във фурната, то или не сте внимавали с времето и градусите, или печката ви има нужда от ремонт и майстор. В последния случай – може да го намерите точно тук. Може да украсите с малко кисело мляко или както развихрите въображението си.


Бон апети и ще се радвам, ако споделите дали сте харесали рецептата и новото ми амплоа като майстор край печката, а не само като техник, ремонтиращ  печки, фурни, микровълнови, телевизори или перални. Други електроуреди също поправям, ей така - за едното разнообразие. 

Кликнете върху снимките за по-добра видимост на изображението.















Бон апети – с чаша вино!


Очакват ви и други рецепти, снимките са готови, въпрос на време е да опиша как се приготвят съответните блюда. 


Изкуството да бъдеш професионалист!



За добрия майстор почивен ден няма!



Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.




За контакти: Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

2 коментара:

  1. Много добре! Поздрави, майсторе! сем. Динкови

    ОтговорИзтриване
  2. dandelion77

    Приятно и вкусно е тук. ;)

    Поздрави на най-добрия блогър сред майсторите и най-добрия майстор сред блогърите! Леки ремонти утре!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)