сряда, 31 юли 2013 г.

Шарен юлски постинг от майстора на ремонтите на перални машини и друга битова техника по домовете (смяна на ремък на пералня)



Обикновен юлски ден. Леко скучен, протяжно дълъг като коментар на обигран политик с дългогодишен стаж из различните медии, който не казва нищо ново, а повтаря заучени с времето  клиширани фрази. Има дни, в които не се случва нищо вълнуващо, а времето способства за отлив от обичайната положителна нагласа.


Дни, изпълнени с ремонти за мен, майстора на черна и бяла техника по домовете. Днешният – един от тях, определено посветен на пералните или по-скоро – на сервиза на пералните машини. Успешно се справих с поправката и на трите. Чудно как ми се размина сервиз на телевизор днес!


Няма да казвам колко уморен се чувствам след всичко – обиколките из София, посещение до магазин за резервни части (единият ремонт беше на подмяна на скъсан ремък на пералня). Освен всичко останало, ме очаква и платка на климатик за сервиз.  


Както пееше ливърпулската (някога!) четворка:  


It's been a hard day's night
And I've been working like a dog
It's been a hard day's night
I should be sleeping like a log
But when I get home to you
I find the things that you do
Will make me feel alright.


A Hard Day’s Night – изслушвам с удоволствие песента на The Beatles.




############


Накратко за ремъка на пералня – той служи, за да предава мощността от електродвигателя към барабана на пералнята. Когато се скъса ремък на пералня, звукът на пералнята при работа се променя, чува се остър свирещ звук. Нормалният шум за работеща пералня отсъства. Двигателят вдига свръхобороти (когато е  четков мотор) и може да изгори или да се разруши механично, т.е да стане по-голяма повреда, чието ремонтиране ще струва по-скъпо. 



Ремонтът не е сложен, не е от най-скъпите и си струва подмяната на ремъка на пералнята. 

ремонт lxpress
Смяна на ремък на пералня



#############




За да разведря остатъците от днешния ден, предлагам две забавни картинки на  нестандартни флашки, които открих в нета, харесайте своята според предпочитанията си!






С пожелание да откриваме хубавото и в най-прозаичните делници!






За контакти:


Тел. 0898 371028


Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.



1 коментар:

  1. Възможно ли ще е да Ви ангажирам за ремонт на пералня, а именно да смените ремъка? Ще се обадя утре да ми предложите час според графика си. Приятна вечер. Ваня

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)