вторник, 23 април 2013 г.

Един вторник от живота на майстора на ремонтите на битова техника по домовете – телевизор, пералня, прахосмукачка и малко оттук-оттам



Натоварен вторник – ремонт на телевизор, собствена прахосмукачка ( и на майстора му се поврежда техниката у дома, смених набързо щепсела преди да е станала беля), по съседски поправих набързо блокирала ключалка на пералня. В сряда ме очакват няколко платки на климатици и една прахосмукачка с проблем във включването, която ми донесоха късно тази вечер отново по квартална линия. Утре съм решил да се концентрирам върху ремонт на техника у дома, очаквам посещение за засичане на топломерите и е необходимо да има човек вкъщи. Знаете защо. Определен е начален час, но не се знае кога ще стигнат до нашия етаж. Така че сервизът на електроуреди с посещение  по домовете от майстора ще бъде отложен за четвъртък и след това. 

Прегледах нещо, което съм публикувал в мой блог преди почти две години. Споделям с вас някои забавни факти, за да завърша деня с  усмивка. 


=====

– Човешкият мозък се състои от 80% вода. (Знаем вица за краставицата.)

– Само 0.3% от слънчевата енергия, добита от Сахара, е достатъчна да захрани с електричество цяла Европа. (Сега остава да я включат към сметките за електричество в графата Зелена енергия за слънчева Африка)

– Една 75W електрическа крушка свети повече от три 25 W крушки взети заедно.

– Почти 50% от световните учени работят върху военни проекти.

– Студената вода тежи повече от топлата.(В месечната сметка е обратното).

– Спасителните лодки са патентовани през 1845 година.

– Първите будилници били направени да звънят точно в 4 сутринта. (Радвам се на тази революционна промяна!).

– Ролс-Ройс се изработва за 6 месеца, а Тойота за 13 часа!

– Радиото може да набере 50 милиона слушатели за 38 години, телевизията - същия брой зрители за 13 години, а глобалната мрежа достига толкова потребители за 4 години. (Предполагам, че данните са променени в полза на глобалната мрежа).

– Първата компютърна мишка е направена от Дъг Енгелбарт през 1964 и била от дърво.

– Първият рекламен банер в Интернет пространството е създаден през 1994.

– Предположенията са, че до 2012 ще има 17 милиарда устройства, свързани към Интернет. (Интересно колко са станали към настоящия момент!).

– Първият регистриран домейн бил Symbolics.com.

=====




Много пролетна сряда!


Инж. Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)