понеделник, 1 април 2013 г.

Предимства и недостатъци на комбинираните перални със сушилни



На скорошен ремонт на битов електроуред ме попитаха за мнението ми за ползите и недостатъците на комбинирана пералня със сушилня.  Отговорът ми като майстор по сервизната дейност с инженерно образование беше по-скоро негативен. 

Сама по себе си, сушилнята е истинско удобство. Като минусова характеристика, обаче, може да се посочи най-вече намачкването на дрехите при сушене на по-висока температура до такава степен, че вместо да се разхождате, почивате или да се отдадете на любимо занимание, дългите часове с ютия в ръка са гарантирани. Недостатък на сушилните са и по-бързото захабяване на дрехите, а нивото на изсушаване е по-ниско, а капацитетът й е по-малък. 



Повечето хора се съмняват в качеството на комбинираните електроуреди, в това число пералня и сушилня в едно. Също така, комбинираните перални със сушилни изразходват повече електроенергия. Някои реномирани немски производители имат сполучливи модели (неотдавна поправих такава). 

Като цяло, препоръката ми на професионален майстор е да купувате отделно пералня и сушилня, освен, ако сте притиснати от място или може да си позволите качествен мултифункционален електроуред.

Инж. Станев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)