събота, 23 март 2013 г.

MP3 с OLED дисплей и безжични слушалки - още не съм ремонтирал, просто не е пуснат на пазара

Ангажирана с ремонти на перални и телевизори седмица. 

Днес следобед поех въздух за малко, но утре продължавам със сервизната дейност – чакат ме две перални, които текат. Все пак намерих минути да споделя тази технологична новост, която все още не се намира по магазините. 

Един интересен MP3 плейър, който все още е на ниво идеен проект и не е пуснат на пазара.


Плейърчето е създадено от бразилския дизайнер Динард да Мата и ще се превърне в модерно допълнение към облеклото на потребителите – най-вероятно тийнейджъри и по-млади меломани, а не само в средство за слушане на музика. Известно е още като MP3 Player Creative и е снабдено с OLED екран*, чиято функция е не само да показва плейлистата , но позволява на използващия го да подбира песен, коята желае да чуе или да контролира обема на звука само с движение на пръстите. Спокойно може да се носи като гривна на китката на ръката, което го прави не само моден аксесоар, но и дава лесен и бърз достъп до различните функционалности. Друга хитра подробност към тази джаджа са безжичните слушалки, които спестяват неудобството от преплитащи се кабели около врата на музикалния фен. На мен лично не ми е ясно дали няма да се загубят в движение. 

В добавка – зарежда се от човешкия пулс с помощта на електронен чип, който създава електроенергия като използва и трансформира движенията на тялото. Краят на забравените зарядни устройства се вижда скоро!

*OLED дисплей (Organic Light Emitting Diods) – органичен светодиоден екран, който притежава по-ярка картина и не се нуждае от фоново осветление, съответно стават по-тънки и са по-енергоспестяващи с близо 20% , сравнени с традиционните. Наричат ги още „екраните на бъдещето” и се поставят на по-луксознен клас телефони, таблети и др.


Усмихната пролетна неделя от майстора на ремонтите на битова техника!

1 коментар:

  1. Майсторе, технологиите се развиват със шеметна бързина!!! И като си представим, че има още много разработки, за които нищо не знаем....

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)