понеделник, 8 октомври 2012 г.

История с ремонт на пералня - кога една стотинка струва многократно повече

Ремонт на перални и дребни повреди, които могат да се окажат доста скъпи при отстраняване. 


Ремонт на перални, Ремонт на перални в София
Ремонт на перални


Малко от практиката ми, свързана със сервиз на битова техника по домовете.

стотинки в помпата на пералня
Стотинки в помпата на пералня

Искате ли да разберете кога една стотинка струва в пъти повече? Ако имате 5 минути, може да хвърлите един поглед на следната история, съвсем реална и истинска.



Наскоро ме викнаха за ремонт на перална машина.  Обяснението за проблема беше, че трака прекалено шумно при изхвърляне на водата. Проверих филтъра – всичко си беше наред с него, нищо необичайно нямаше. Отвътре се чуваше странният звук и ако вярвах в призрачни същества, вероятно щях да реша, че семейството, което ме повика за поправката на пералнята, се е сдобило с някое домашно духче. 

Все пак, техничар, а не екзорсист, докато умувах над възможната причина, сметнах за разумно да извадя водната помпа заедно с филтъра (те са един корпус). Като разклатих се чу метално тракане. Повече от ясно, че вътре беше същината на техническия проблем.

Разглобих помпата и от нея се изтърколи една стотинка. Една единствена жълта стотинка, на стойност точно толкова, бе причината за тракането на пералнята! Намирал съм банел от сутиен, който възпрепятстваше нормалното функциониране на пералня (писал съм за това тук), както и други дребни предмети, които ще са обект на бъдещи постинги.




Ремонт на перални, Ремонт на перални по домовете, Ремонт на перални в София,

                                          Помпа с филтър
 

След това сглобих всичко отново, помпата поставих обратно на мястото й, свързах я с маркучите и я пуснах. Целият трик на майстора се състои в следното – пералнята трябва да се повдигне на една страна, за да може да се извади помпата, която е разположена  отдолу. Заедно с клиента я наклонихме на един стол, подпрях я добре, за да не падне и да не ме контузи, ако случайно се приплъзне. Собственикът оказа помощ като помагаше основно подпиране. На мен ми се наложи да залегна като картечар под нея. 

После моята пералня бе включена на кратка програма да изпере ежедневните ми дрехи, няма как, не е най-чисто и приятно да бърникаш под различни електроуреди. 

Това е историята на една стотинка, чиято стойност излезе многократно по-висока на собственика на пералнята. Кратко недоглеждане по джобовете на дрехи преди поставянето им в пералните, може да се окаже доста скъпо, да причини проблем, дори да доведе до много сериозна повреда на пералната машина.

Какво още съм намирал в помпите на различни перални машини – скоро ще прочетете.

А няма да е лоша идея да споделите и вашия опит по темата. :)

====

Изкуството да бъдеш професионалист!

За добрия майстор почивен ден няма!



Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с дългогодишен опит за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които се доставят на майстора за поправка на място.


Ж. к. Борово и околните квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Витоша, Бокар, Овча Купел, Славия, Крива река, Иван Вазов, Дианабад, Лозенец, център на София, както и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни часове за посещение и ремонт извън работните, по предварително споразумение с майстора и в зависимост от дневното сервизно натоварване.


Допълнителни запитвания относно сервизно обслужваните райони – на посочения телефонен номер, тъй като е невъзможно да бъдат изброени подробно кварталите в София.


Ремонт на перални, Ремонт на перални по домовете, Ремонт на перални в София,
Помпа на пералня




За контакти: Тел. 0898 371028

Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете без почивен ден.

Очаквам ви и във Фейсбук


Ремонт на пералня с износена помпа - кратко видео





8 коментара:

  1. Много полезно инфо, но по-полезно за пералната машина се оказа посещението ви! Благодарим за ремонта! семейство Тодеви

    ОтговорИзтриване
  2. И от мен - благодаря! Дребни предметчета, пластмасови части от облекло се оказаха причината за повредата. за ремонта, много благодаря, инж. Станев! Стойчева

    ОтговорИзтриване
  3. Майсторе, блогът е чудесен, а в уменията Ви се убедих лично и ще Ви препоръчам на приятелите си! Благодаря за коректността, бързото отзоваване и професионалния ремонт на пералнята!


    Милена Данаилова, ж.к. Бели брези, София

    ОтговорИзтриване
  4. Безкрайно съм благодарна за бързото идване, качествения ремонт на пералната машина, без която не мога, защото съм с две малки деца. Аз съм от разсеяните майки, които в бързината и старанието да са перфектни, пропускат някоя дреболия в джобовете. :)

    Препоръчвам инж. Станев като майстор, лично се уверих в уменията му.

    Владислава Донева от ж.к. Борово

    ОтговорИзтриване
  5. Майсторе, благодаря за пералнята! При нас освен стотинки, имаше и ламаринка.

    След ремонта работи отлично! Хубава събота.

    Краси Петранова

    ОтговорИзтриване
  6. Жанета Спасова, ж.к. Борово

    И от мен БЛАГОДАРЯ на инж. Станев за поправената пералня.

    Жълти стотинки, фиба и пиронче бяха в пералнята. Майсторът почисти филтъра и сега всичко е наред.

    ОтговорИзтриване
  7. Включвам се и аз с благодарност към инж. Станев за ремонта на пералната. Причината банална - няколко дребни монети и детска шнолка.

    Такова обслужване наричам делово - бързо, точно, коректно. Обадих се сутринта, а съвсем скоро бях забравила за проблема.

    Анита Радева от ж.к. Бели брези

    ОтговорИзтриване
  8. Много полезна информация. :)

    Мая

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)