събота, 6 октомври 2012 г.

Есенно море с керамична рамка от Майстора на ремонтите


От доста време се каня да пусна няколко мои картинки на есенна тема, но все забързан в ежедневие, свързано с ремонти на битова техника, с неизменната електрическа отвертка в ръка, прав до някой телевизор или чарк на пералня, имащ своите задължения и у дома, остава минимално количество време, което да посветя на едно от  хобитата си.

Днес имам посещение за сервиз на пералня малко по-късно и внезапно отворилото се свободно време използвам, за да постна една моя картинка, отразяваща представата ми за есенно море.

Рисувана е върху платно, залепено върху фазер с акрилни бои с техника импасто. Рамката е изработена от глина и оцветена със златна акрилна боя. Неравностите върху керамиката са съзнателно търсен ефект, плод на експеримент и разчупване на обичайната представа за вида на рамката. Създава илюзията, че стихията на морето е излязла извън ограничението на традиционната рамка и е изваяла тези артистично-композиционни форми. Преобладават пастелните тонове, подсилващи идеята за тих слънчев есенен ден край необятната дивност на морето.



От Майстора имате пожелание за слънчева октомврийска събота, много настроение и силен позитивен заряд!

1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)