сряда, 3 октомври 2012 г.

Нестандартни дизайнерски лампи - Майсторът почива от ремонти

Създаването на оригинални, нестандартни, дори изглеждащи твърде дръзки на моменти,  лампи и модерно осветление за определени помещения дава доста голяма творческа свобода на  дизайнери и производители. Без осветление не можем поне през известна част от денонощието, когато небесното светило се разхожда покрай други далечни географски дължини и ширини.

Интересувам се от това, самият аз съм създал доста лампи с нетрадиционен дизайн като хоби, за подарък или по поръчка.

Елегантното се смесва с необичайното за окото и възприятието не е еднопластово. Иновативните концепции за осветление са съвсем близо до преминаването на това, което се счита масово за добър вкус. Креативно-технологично осветление,  съчетано с подходящ интериор, би осигурило необходимо настроение за различни видове дейности, изискващи електрическа светлина. Дори като част от декора.  

Твърди се, че хората сме различни – вкусовете и представите ни за красиво и не толкова варират според социално-културните представи, насаждани сред определени  прослойки в продължение на години, поколения наред. Кичът за едни би могъл да представлява интерес за други. И обратното – елегантен, изчистен дизайн би могъл да се стори скучен за човек, който обича ярки и шарени предмети за бита. Добрият вкус се възпитава дълго време. Различията в стандартите ни за хубаво, модерно, полезно ни правят вълнуващи  като личности. Субективното е плод на насаждани традиции и възможности. Всеки мери според своя аршин.

В тази мокра октомврийска вечер имам нужда от нещо нестандартно като визия, което да ме развесели след цял ден ремонти на битова техника – поправих пералня, имаше проблем с ключалката, един телевизор и довърших някои дребни домашни задачки, които си чакаха мен – няма да викам друг майстор на собствен терен, я!

Ще ми бъде приятно да споделите десетина минути с моя избор на нетрадиционни по дизайн светодиодни или не лампи, но създаващи настроение и гарантиращи усмивки по лицата ви. А това е и целта на постинга.











 

























 














Кой ще угаси осветлението преди да излезе от стаята? ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)