сряда, 9 май 2012 г.

Пишман майстор "ремонтира" перална машина

Повдигал съм и друг път въпроса за ремонтите на битова техника от самозвани „майстори”–любители с елементарни или почти никакви технически познания, въоръжени единствено с отвертки и тръпката да открият супервъзможностите, които кротко чакат звездния си час. Не се водя от личен или крайно егоистичен интерес, но не препоръчвам да експериментирате със скритите си заложби и най-вече да запомните правилото, че  некомпетентни намеси и  шеги с електрически уреди не само не е желателно да се правят, но може да се превърне в опасно преживяване.


счупена ключалка на пералня, счупена ключалка на пералня,ремонт на перални,ремонт на перални в дома, сервиз перални,техник,майстор,пералнята не отваря,заключена пералня,


В тази връзка, ми се наложи наскоро да посетя семейство, което ми се обади  за ремонт на повредена перална машина. Имало някакъв проблем с ключалката на люка. Жената, като повечето домакини, се опитала да отвори неуспешно въпросния люк. На помощ се беше и „притекъл” синът, който по-добре да беше намерил друго занимание, както се оказа по-късно.


вратата на пералнята не се отваря


Когато отидох на съответния адрес в приличен софийски квартал, заварих следната гледка – младежът бе разглобил люка и успял много „майсторски” да счупи ключалката, защото люкът не се отварял. Стореното бе с най-добри намерения и надеждата да разреши битов проблем и да спести средства от ремонт на домакинството. Знаем всички, че пътят към ада е осеян с добри намерения, но всяко нещо си иска своето, в случая – намеса на технически грамотен човек. Ако все пак ви се налага медицинска манипулация, няма да идете на шивач, нали? И тук е същото.

              

ремонт на перални, счупена ключалка на пералня,ремонт на перални,ремонт на перални в дома, сервиз перални,техник,майстор,пералнята не отваря,заключена пералня,


В този случай се наложи закупуване и смяна на цялата ключалка. Хората извадиха късмет с ремонта, защото термичната блокировка на люка не беше се повредила, което щеше да им струва още около 50 лева.




        Съветът на майстора, или поуката от разказаната случка от ежедневните срещи с повредена битова техника и различни домакински електроуреди, е – при подобни технически проблеми и повреди, които не са от вашата компетентност, най-добре извикайте майстор-техничар или посетете сервиз, за да спестите и ядовете, и парите от излишния ремонт.


ремонт на счупен люк на пералня






8 коментара:

  1. Майсторе, винаги избеснявам като прочета за подобно дебелооко нахалство! Този тип за оптимизация чувал ли е или за авторски права?! Селски тарикат се прави на бизнесмен с една страничка окрадени материали!

    Предполагам вече си го рипортнал.

    Поздрави и як уикенд, а ремонтите и пералните, че няма да пропуснеш е ясно, но поне да бъдат леки!

    Такъв дълъг коментар отдавна не съм писал, хахаха. ;-) )))))

    ОтговорИзтриване
  2. Имам шотове, пуснал съм ги на един приятел, брат му е юрист и се занимава с интелектуалната собственост. Борис

    ОтговорИзтриване
  3. Преписвачът ИВАНКО се нарича и да е майстор не му прилича! :РРРРР

    Абсурдно тъпо парче може да направи такова нещо! Ментета дал бог!
    - - -
    Жив и здрав да си, майсторе! Сполай за телевизора! :) ma_ perché

    ОтговорИзтриване
  4. Hristo
    Голям мошеник е тоя Иванко! Хора, пазете се от некоректни и крадливи типове като него!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Аа, този "майстор" Иванко от вас е откраднал статия, а от леля ми взе пари и повече не се яви!!! Пазете се от Иванко Иванов, лъже, мами и краде!!! Дима Кирова

    ОтговорИзтриване
  6. Повдигал съм и друг път въпроса за ремонтите ... дрън-дрън , пръц-пръц , дрис-дрис!!!!!!!!! Опаааааааа май засегнах нечие авторско право.По-голяма "шитня" от тази статия не бях срещал в интернет.Сулю от село Пулю си отворил сервиз и станал майстор.90% от хората реват от такива сервизи, а другите 10% си купуват нови уреди.Дано по-малко шарани да се хващат на въдицата ви.Добре че сами си пишете коментарите, иначе няма кой да ви хвали!!Айде стига бърках "шитнята", че много замириса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13 септември 2013, 19:06

      Повдигал съм и друг път въпроса за ремонтите ... дрън-дрън , пръц-пръц , дрис-дрис!!!!!!!!! Опаааааааа май засегнах нечие авторско право.По-голяма "шитня" от тази статия не бях срещал в интернет.Сулю от село Пулю си отворил сервиз и станал майстор.90% от хората реват от такива сервизи, а другите 10% си купуват нови уреди.Дано по-малко шарани да се хващат на въдицата ви.Добре че сами си пишете коментарите, иначе няма кой да ви хвали!!Айде стига бърках "шитнята", че много замириса.
      ========


      Приказките и делата показват колко ти е културата и етиката като майстор.

      Интересно защо с чужда открадната "шитня" се представяш в нета?

      Да беше измислил свой текст, достоен за Пулицър.

      "Сулю от село Пулю си отворил сервиз и станал майстор." - мислех, че си Иванко, но щом твърдиш, че си Сулю, ти си знаеш най-добре!

      :)


      Изтриване
  7. Natasha

    Оставам с впечатлението, че този, няма да го нарека човек, продължава с недостойното поведение, наречено резил, както и с престъпването на етични и законови норми. Той сам се е представил в достатъчно вулгарна светлина.

    Очаквам да ме информирате по темата!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)