събота, 19 май 2012 г.

Ремонт, работа, поправка - в събота щурец съм, а не работна мравка ;)

Събота, но не съвсем.

Съвсем делничен ден - повечето тичат по задачи и отработват следпразничния ден в бъдеще време. На майстор като мен отдавна съботните дни не са почивни - тогава имам най-много повиквания за ремонти на разнообразни технически уреди и посещения на адреси на различни места в София. Забелязал съм, че доста хора чакат уикенда, за да се обаждат за поправка на повредени от доста време перални машини или телевизори. В съботен или неделен ден са ми звъняли преди 7 и половина сутринта  за повикване за ремонт на битова техника, която не работи поне от месец. А се е случвало да ми се обадят в 8 вечерта за телевизор, който "спешно, ама много спешно ми трябва за тази вечер".

Събота е днес и носи в себе си очарованието на леко отпуснат, ленив ден, който би искал да прекараш на място, различно от работното и с хора, не точно колеги, но има неща и ситуации, неподвластни на нашите желания. Понякога.

Американският писател-философ Торо твърди, че " Не е важно какво гледаш, а какво виждаш", та в този аспект  предлагам няколко снимчици за излизане извън руслото на делничността на съботните задължения.

Тази снимка гледам и си мисля за находчивостта на човешата мисъл - дъжд, огромни дупки по улиците - звучи толкова нашенски, толкова  неотменна част от ежедневието ни, че се радвам на сюрреалистичната възможност да се практикува риболов в махленски условия.

Представям си кварталната улица, насядали сме със съседите на по метър-два разстояние, метнали сме въдиците и чакаме някой екологично нечист рибок да клъвне на дъждовен червей. Знаем всичко за всеки, чува се през панелките, а сега се сближаваме още повече - някой подава шишенце с домашна водка, друг печена филийка с домашен хайвер без хайвер, ееех, мечтииии! А вие протестирате за дупките! Нека има дупки по пътищата - ето повече риба за народа! Никакъв ремонт, така кажете на премиера!

                         


Повече свободно време, техническа мисъл, събирате колелетата на хлапетиите от околността и създавате уникално велосипедче - може и в цирка да ви назначат -  борите безработицата, вместо да поправяте старите детски колелета. Зрелищно!


                        

Как да държим под око домашния любимец през цялото време - ами, ето така! Старият компютърен монитор става нов дом на хамстерчето. Стоите си вие пред екрана, чатите си във фейсбука, правите поредна таблица на  Excel, а Чочко си седи в технологичната клетка и ви наблюдава тъпо с влажните си малки очета. Ароматизатор се препоръчва горещо. Може да автоматизирате с помощта на компютърна програма редовното подаване на храна към нещастната животинка, принудена да ви прави компания от високотехнологичния си затвор.

Я, ама това май е най-новият модел компютърна мишка - технологиите придобиват все по-реални измерения. Вече ме тресе параноята, отивам да донеса малко сиренсе от хладилника за моята мишка преди да ме е захапала за пръстите, за да отмъсти за ежедневния тормоз, на който е подложена.


                        


Ако има нещо подобно за ремонт, не се колебайте - и след 8 вечерта хуквам! Рибката вече съм осигурил - пържи се на печката на остъкления балкон. Какъв технологичен дизайн има тази машинка, чак ми се изпоти екрана от гледане и мерак.


                        


Свежа украса за домове на абитуриенти - май месец е, нека се веселят младежите преди животът да ги грабне и завърти в мелницата за илюзии. Можеха и някое цветенце да сложат, но хайде - криза е, може и без това. Иначе като на прощъпулник - всичко на балкона, каквото хване сутринта след бала абитуриентът  - такъв ще стане като завърши ... университета.

Декорацията ми се струва е събирана специално за повода покрай някой ремонтиран пътен участък - има каска, автомобилна гума, още една, пътен знак, множество празни бирени кенчета - най-сигурния признак за присъствието на ремонтна бригада. Или по-скоро за отсъствието им от месторабота. Като ученици - шефът е другаде,  ние - също.

Наздраве!

                         


Ето и фамилната гордост, с прическа тип хеликоптер, аха, ето къде били и цветята за абитуриентката - романтично вплетени в гребена на кавалера, хибрид между неопънк и неохипар.

Имайте малко търпение да видите прическата за втората вечер само! Не в джаза, ами в неремонтираната дупка насред пътя ще ви хвърли силата на удивлението!


 



                                                                                ***

Разумът е всичко. Вие сте това каквото мислите .  Буда



С пожелание от Майстора  за хубави, весели и позитивни мисли през целия уикенд! И не забравяйте да се обичате. 


1 коментар:

  1. Ето на това се казва прическа, която да те грабне още щом я видиш и да не спираш на я гледаш докато осъзнаеш, че това е като хеликоптер и все едно главата й ще отлети на някъде хахаха страхотна снимка поздравления.Много ми хареса и снимката огромната яма.За жалост това е често срещано явления в нашата страна, подобни дупки бликат от всякъде, а иначе не спираме да ремонтираме пътищата и.Продължавайте да ни изненадвате със снимки.

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)