понеделник, 16 април 2012 г.

Ремонти технически след празници теологически ;)

Празничните дни свършиха, утре отново е обикновен работен ден. Едва ли е много приятно на когото и да е да стане от мекото диванче пред телевизора и да се настрои на делнична вълна след серията великденски празници, кратките разходки между печката и софрата и спалнята. Е, приемете факта - налага се и няма как.

Опитвам се да разведря атмосферата, защото мен ме чака напрегната седмица - имам няколко насрочени ремонта в програмата си.

Компютър от каменната ера - градинска украса, става и за по-просторен балкон. В делвичка до тях се кипрят люти чушки. Битови технологии, ако не бяхте чували - това е новото.
 

                    


Към тях върви скелетче на мишка, технологична, кое е скролчето - не се вижда добре. Ляв или десен бутон - използвайте въображението си за целта. Дано то поне не е толкова изпосталяло като тази компютърна приставка (прилича ли на такава).

                                                 



Разклонителче с различни накрайници - весело и забавно. Различни електрически уреди могат да се включат към него, но внимавайте децата да не го вземат за играчка. Тяхна, не ваша този път.


                                                  

Къде да скрием паричките, останали след Великден - в контакта. Кой ще се сети да търси там - съпругата или порасналите деца? А има ли какво да скриете изобщо? Фризерите отдавна излезнаха от употреба в този аспект. Кой нещастен крадец ще посмее да бръкне в контакта с голи ръце?


                                                             


Любимите ми швейцарски ножчета с USB, последна технологична новост. Там може да съхранявате тайни документи или снимчици, които само вие знаете.


                                


Кой учи по-лесно, дали човешкият разум е способен да се самоусъвършенства и до каква степен? Гениалността е на една ръка от невъзможните идеи. Дали мозъкът е като вселената - безкраен и пълен с черни дупки. Някъде там изпадна новата версия на половинвековния ми ум...

 

Свежите идеи са приоритет на младото поколение. Колкото по-младо, толкова по-необременено и толкова по-зависимо от последните технологични моди и ...абревиатури. Дейвид или ДВД, какво значение има и за кого другиго, освен за самия него.


                                                 

Дано красивите руси дами не се обидят - но това е просто начин да се принтира инфото от екрана. Техниката е изпробвана, а после - прилежно ремонтирана. Не от мен. Не правете това в офиса, ако държите на позицията си там.  Как можа да хрумне изобщо на някого - този стар, тежък  монитор да се влачи до копирната машина. Може пък някой охранител-левент да е дал идеята на хубавата блондинка, която се води офис-мениджър в офис с трима служители. Нация - техническа, такива сме си, а за любов - не монитори, а планини ще пренесем. В случай, че не ни мързи или не сме се сецнали от вадене на картофи от виртуалните ферми и ранчо реалности.
 

                                       


Като приключа с постинга, ще затворя прозореца - цял ден пред екрана - нормално е  да използвам SHUT DOWN - подухва, пък и ме домързява  да ставам. Къде е точилката, оф, офф и off. YES!

                                  


Дано съм ви разведрил и ако имате свободно време - изпробвайте тази цветна  идейка - използвайте стара електрическа крушка вместо вазичка. И без друго ще пестим от електроенергията при тези цени, но поне да мислим естетски, ако не светски.


                                   



Желая ви светла седмица и много любов!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)