понеделник, 19 март 2012 г.

Мишки с дизайн футуристичен за хора с дух урбанистичен

Започвам седмицата с няколко футуристични мишки (нека така да ги назова), които едва ли някога ще си купите. Най-малкото по функционално-финансови причини. Но пък технологичните дизайнери никога не се уморяват да измислят все нови и нови приспособления за компютрите и свързаните с тях нови технологии. Най-често феновете и потребителите им са сред младите ИТ специалисти, геймърите или просто хора, които искат да изглеждат различни и оригинални.



Този тип компютърни мишки със сигурност не са за майстори като мен, занимаващи се със скучни, рутинни ремонти на електроуреди и изобщо повредена битова техника. Но ако се пробвам – мога и да ремонтирам и тези шантави технологични приумици, няма да се уплаша от модернистично-футуристичния им фасон, я! 


Първата компютърна мишка – The Cube - не прилича на такава, но е подобна на контролер с джобни размери и може да се използва за демонстрационни и презентационни цели. Поставена на бюрото тя може да контролира курсора по начин, сходен на този, който вие ползвате за задействане тъчскрина на смартфона си. Ако се налага да презентирате нещо, просто я вземете и минете на съответния режим. Появява се сензор, който може да използвате за навигация в нужната посока при презентации.


Кликването отгоре превърта слайдовете напред, а завъртането на мишката връща някой кадър. Но веднъж вдигната от бюрото, престава да действа като показалец. Съвместима е с различните компютри, свързва се с тях с миниатюрно
USB, налична е в бяло и черно и се продава за около $70.


       

Втората мишка  е безжична, във формата на пръстен, откъдето идва и наименованието й - Wireless Ring Mouse - и е подходяща за тези, които не се задържат дълго зад бюрото, а и не им е нужно такова, за да работят с нея. Идеална е за управление на презентация,  докато стоите в средата на стаята. Има два бутона, които може да натискате с палец. Може да командвате безжичната мишка до 10 метра от компютъра с помощта на адаптор. Чувствителността на сензора е 1000 DPI,което я прави по-добра от обикновената оптична мишка с нейните 800 DPI. Цената е около $55.


                              





                                          


Третата е безжичната Air Mouse, която не само изглежда доста футуристично, но и значително трудна за  употреба, което пък е само в полза за стандартните типове компютърни мишки.



           



Само си представете, че всеки път се налага да използвате нещо приличащо на ръкавица, за да използвате технологичната мишка. Трябва да отделите малко време, за да свикнете да управлявате устройството. Но ако не възразявате срещу тези дребни неудобства и имате $80 в повече, то тази компютърна джаджа е точно за вас.


Е, толкова за техно мишките. Аз съм вече по задачки, т.е. по ремонти и докато четете това, най-вероятно ще човъркам телевизор или перална машина. Най-често телевизор. Някои модели дават много дефекти, при това еднотипни, но това е друга тема.



Наслаждавайте се на прекрасните слънчеви лъчи и свежия дъх на красивата пролет!


                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)