четвъртък, 14 юли 2011 г.

Търси се помощник

Юлската жега направо ме побърква. Трябва да съумея да спазя срокове, да поема всички поръчки за ремонтна дейност, да ги приключа качествено и в срок, както се казва. А и малко време да остане за лични нужди.
Идеята да наема помощник/помощници узряваше все повече в мен. Изглеждаше примамлива и почти реална. Добре, но кого да назнача? Казват, че секса продава. Представих си знойна мадама, облечена, или по-скоро поразсъблечена заради жегите, която се опитва да поправи фурна, да речем. Хванала отвертката, в една по-еротична поза, завряла руса главица вътре и изведнъж се чува „Оооох, счупих нокът”. Не става, разочаровано помислих, няма да мога да платя за маникюристката само. Може и да продава секса, но не и в този бизнес. Средностатистическите домакини, които са основен клиент, няма да харесат идеята.
Добре де, кой тогава? Някой млад студент, който иска да подпомогне следването си и по-специално среднощните луди купони. Сресано, чистичко, притеснително, ми те очилцата ще му се запотят, ако някоя леля го погледне по-така. Не.
Някой по-представителен и опитен, който знае как да се справя с хора и объркани ситуации. Симеон? Ааа, не – да чакаш 800 дни за смяна един реотан, например, абсурд.
Бойко? Хмм, ще вземе да пререже някой кабел, вместо лента, и съвсем ще я докараме. Пък и къде се е видяло Супермен да поправя контакти? Няма такъв филм просто.
Волен? Той като види турска пералня ще откаже ремонт, че и ще викне няколко подпийнали агитки да потрошат блока. После застрахователи, ала-бала –не и не!
Сергей? По-възрастните дами може и да са доволни, знае разликат между сини и червени жила, ама да не сбърка фазата с нулата, че ще има Катюши.
Някой пенсиониран техник да изкара нещо към пенсийката? Ами на него от радост съвсем ще му се разтрепери и сърце, и ръце, не – ще взема някой инфаркт да докарам на човека.
Съпругата ми – нищо не разбира от електричество, но може да те убеди сладкодумно, че повече няма да има проблем след поправката. Обаче цял ден съвместна дейност – това падни-стани, не, не и НЕ!!!
Жега, пот се лее – и от работа, и от напрежение –как да намеря изход от създалата се ситуация.
Предложете ми вие някого, когото да назнача, който да работи качествено, да може да се справя с различни ситуации, да е способен професионалист, че вече не издържам без асистент.

HELP WANTED!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)